24.8.16

Lonne is niet meer


 woensdag, 24 augustus 2016

Lonne is niet meer. Vanmorgen is de dierenarts hier aan huis gekomen om rustig en pijnloos een einde aan Lonnes lijden te maken. Ik zeg lijden, want dat was het de laatste dagen. Naast de erger wordende artrose en de ademnood kreeg zij ook nog eens een tandvlees ontsteking. Bij haar bovenhoektanden zag het knalrood en er kwam geregeld bloed uit. Behandeling was uitgesloten, omdat ze dan onder narcose zou moeten. Ook de extra pijnstillers (Tramadol) boden geen verlichting.

De nacht van dinsdag op woensdag was een verschrikking voor Lonne en daarmee ook voor mij. Lonne had het zo vreselijk benauwd, ze heeft de gehele nacht liggen hijgen. Als ik dan naar haar ging kijken, zag ik een zeer ongelukkige Lonne, die ook een beetje paniekerig keek vanwege de ademnood.  

Toen nam ik de beslissing: zo kon het niet langer. Om acht uur de dierenarts gebeld, en daarna het huisdierencrematorium.

Om twaalf uur kwam de dierenarts, die via een infuus in Lonnes voorpoot, eerst Lon onder narcose bracht en daarna de dodelijke vloeistof toediende. Het ging allemaal heel rustig. Lon gleed weg uit het leven, met haar kop op mijn schoot. Toen de dierenarts weg was, heb ik nog een uur een dode Lonne liggen knuffelen. Ze zag er zo rustig uit, alsof ze sliep, en dan zonder dat rasperige gehijg.

Om half twee kwam de man van het crematorium. Samen hebben we Lonne op een brancard gelegd en naar zijn auto gebracht. Dat is overigens een prachtig vervoermiddel. Het is een grote bestelbus, met een gekoelde laadruimte, waarin een soort stapelbedden, waarop de brancard past. Er kunnen dus meerdere dieren in.

Toen de deuren van de bus dichtklapten, kreeg ik het vreselijk moeilijk. Toen was Lonne ook fysiek weg! En moeilijk heb ik het nog steeds.
_______________________________________________________________________
Heel veel lieve reacties gekregen. Kaartjes, e-mails en telefoontjes met troostrijke woorden. Ook kreeg ik bloemen van vrienden en buren en natuurlijk van de vriendinnetjes van Lonne, die erg onder de indruk zijn van Lonnes verscheiden. Ze waren vanmiddag op bezoek en keken onwillekeurig naar de plekken waar Lonne altijd lag. En daar was het leeg! Dat vonden ze moeilijk.

voor Lonne

En hier nog twee lieve reacties

 
 
2 opmerkingen:

Jules zei

Het zal stil zijn de zondag avonden.....

rust zacht!

Unknown zei

Och lieve Loes, sorry dat ik dit nu pas zie! Heel veel sterkte met het verlies van jouw prachtige meisje.

Liefs, Janine