15.1.11

Velostrada Drama

zaterdag, 15 januari 2011

"De Velostrada, de snelfietsroute die de provincie Zuid-Holland aanlegt parallel aan de spoorlijn Den Haag - Leiden, is eind december nog niet klaar. Bij de start in september werd nog aangenomen dat de fietsroute voor de jaarwisseling in gebruik kon worden genomen. De werkzaamheden zijn echter tijdelijk stilgelegd."  Dit laat de Gemeente Leidschendam op haar website weten.


En waarom ligt het werk stil? Omdat tijdens het graven van diepe sleuven, het rooien van bomen en struiken, het opwerpen van grote hopen aarde, het omhalen van de verlichting, men tot de ontdekking kwam dat er op bepaalde plaatsen niet geasfalteerd kan worden!
Het asfalteren blijkt niet mogelijk. . . . Als ik aan een karwei begin, bekijk ik eerst of datgene wat ik wil mogelijk is. VOORDAT ik eraan begin, niet als ik al bezig ben en de hele boel overhoop heb gehaald. Maar dat zal wel te simpel gedacht zijn van mij. Men had gedacht vorig jaar december het probleem opgelost te hebben, maar het is nu half januari en er gebeurt niets.



Alle ingangen naar het pad zijn versperd met hekken en blokken, want niemand mag er lopen of fietsen. Het pad ligt volkomen verlaten. . . ? Mooi niet. Alle versperringen zijn neergehaald en de afsluitblokken opzij gezet.   


 Door wie?? Geen idee, maar het bewijst wel dat de burgers gewoon hun wandelpad terug willen. Dat de honden er weer uitgelaten kunnen worden. Dat je met je kleinkind gezellig naar de treinen kunt kijken. DAT willen de omwonenden en dat doen ze dus! Weliswaar op een volkomen geruïneerd pad, maar je kunt er ongestoord lopen, Straks als de snelfietsers langs razen is het uit met de rust. Misschien moeten ze wel blij zijn met dit uitstel. 

Maar als het straks lente wordt staan de bermen niet volop in bloei met fluitekruid, koolzaad, koekoeksbloemen en klaprozen. . .  En wat moeten dan de kinderen die aan de waterkant staan te vissen, in de wetering in hun roeibootjes varen. Alle honden die er zwemmen. Alle joggers die er hun conditie trainen? Tot nu toe kan iedereen zonder problemen het pad oversteken, het is er niet druk. Dat zal toch veranderen, want als de Provincie met goedkeuring van de betreffende gemeenten zo'n kaarsrecht pad maken, verwacht men toch heel, heel veel fietsers. Dan wordt het dus druk. En als die grote aantallen fietsers er niet komen. . . .  dan is het enige landelijke paadje met uitzicht op de weilanden voorgoed verpest.

Geen opmerkingen: