8.1.11

Sloeber is mijn maatje op afstand

zaterdag, 8 januari 2011

Sloeber heet mijn nieuwe adoptiehond. Het is een cocker spaniel reu, 8 jaar oud  en hij houdt niet van aaien en knuffelen, want hij is wat autistisch. Mede door zijn slechte ervaring in het leven. . . . Dit meldt de Stichting Dierenthuis over Sloeber:

"Vanuit een asiel in Oostende krijgen wij het verzoek of er plaats is voor een 8-jarige cocker spaniël die autistisch gedrag vertoond. De hond verblijft al maanden in het asiel. Hij komt daar terecht nadat zijn bazinnetje overlijdt en de kinderen de erfenis weigeren en daarmee dus ook de verantwoording voor de huisdieren niet op zich willen nemen. Eén van die dieren is Sloeber. In het begin heeft het asiel nog goede hoop op een snelle plaatsing. Het is immers een leuke hond om te zien. Al gauw blijkt echter dat hij niet makkelijk is. Hij wordt niet graag geaaid, gromt zelfs als men dit probeert. Hij komt duidelijk niet sympathiek over en leeft in zijn eigen wereldje. De mensen die een hond van deze leeftijd willen gaan verzorgen willen graag met hun dier kunnen knuffelen en dat verdraagt Sloeber dus absoluut niet. Het asiel vindt dat de tijd nog niet gekomen is om Sloeber te laten inslapen. De arme sukkelaar heeft er ook niet om gevraagd om in deze situatie te belanden. Heeft Dierenthuis een plaatsje voor hem? U raadt het al. Sloeber heeft een chronische oorontsteking en woont al een tijd bij ons, heeft zich uitstekend aangepast aan de nieuwe situatie. Sloeber leeft niet meer in zijn eigen wereldje, het gaat goed met hem. Het is een schat van een hond."


 Maar alleen mijn bijdrage is natuurlijk niet genoeg. Als je mede-adoptant wil worden klik dan hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi, cocker spanieltje Sloeber uit St. Dierenthuis is ook onze adoptiehond! Wat leuk dat ik jouw (leuke)blog gevonden heb.