24.7.16

heet !

zondag, 24 juli 2016

Het is al lange tijd warm, eigenlijk te warm voor Lonne, maar tot nu toe houdt ze het aardig vol. Ze beweegt overdag in het geheel niet. Na de ochtendplas verdwijnt ze de tuin in, gaat liggen op haar favoriete plek, vlak voor de schuurdeur en als ik daar moet zijn, schuift ze met grote tegenzin een eindje op.
 
 
In de middag lopen we naar de overkant van het huis, waar ze in het graskantje het nodige doet, en dan snel weer terug. En 's avonds na het eten doen we een spelletje. De bal met snoepjes is favoriet, die rolt ze met haar neus de hele tuin door, net zo lang tot alle snoepjes eruit zijn gevallen. Soms rolt er eentje tussen de bloemen, die ze dan met haar poten ertussen uit schraapt. Vindt de baas minder leuk, maar goed, je moet wat voor je ouwe maatje overhebben. Op haar beurt vindt ze het helemaal geen probleem als ik een paar uur wegga, ze blijft lekker in de tuin slapen.  
Maar vandaag blijf ik thuis, want Lonne is erg onrustig. Ze weet niet hoe ze liggen moet, draait steeds op een andere zij, gaat dan hijgen, probeert weer een andere houding, maar echt lekker ligt ze niet. Ze kan haar draai niet vinden. Ze heeft haar dagelijkse pijnstiller al gehad, maar straks geef ik haar er nog een. Hopelijk helpt het.

Geen opmerkingen: