23.2.16

nog meer kiezen kwijt

dinsdag, 23 februari 2016

Lonne is weer bij de 'tandarts' geweest. Net als verleden jaar moest ze ook nu weer onder narcose, maar ze is zonder problemen weer ontwaakt. Er is een kies getrokken en van de rest van haar gebit is tandsteen verwijderd. Dat veroorzaakte het ontstoken tandvlees. Poetsen is bij Lonne onbegonnen zaak, ze laat het absoluut niet toe en áls ik al een tandenborstel tussen kaar kiezen krijg, bijt ze er zo hard in dat ik bang ben dat ze hem opvreet. Dus heb ik nu Dentisept pasta gekregen (nou ja, gekocht) dat moet ik dagelijks in haar bek smeren. Het is een beetje kleverig spul, dat ze het met haar tong over de nog resterende tanden en kiezen zal verspreiden. Dat is de gedachte. Nu maar afwachten. De eerste keer zal ze het wel toestaan, maar daarna zal het moeilijk worden.
De pijnstilling is voor de komende week weer opgevoerd naar twee per dag. Eigenlijk hetzelfde verhaal als vorige jaar, ook de rekening!

Na alle commotie lekker uitslapen
Maar na een uurtje stond ze, alsof ze ergens van schrok, gehaast op en liep naar de deur. Had ze op haar slaapkleed geplast! Buiten hoefde ze natuurlijk niets meer te doen; dat lag binnen in de kamer.
Nawerking van de narcose?? 

Geen opmerkingen: