28.10.10

Halloween en Herfst

donderdag 28 oktober 2010

Aanstaande zondag is het Halloween. Daar heb ik niets mee. Ik ben er niet mee opgegroeid. Maar je ontkomt er niet meer aan, overal zie je maskers, bewerkte pompoenen, met of zonder lichtjes er in. Mijn eigen kleinkinderen doen er heftig aan mee. Ook dit jaar zijn ze met hun moeder inkopen wezen doen voor griezelspullen om zondag, als ze in optocht langs de huizen gaan,  er zo eng mogelijk uit te zien.  Het zal wel!
Maar onwillekeurig blijft er toch iets in je geheugen hangen. Want toen ik vanmiddag met Lonne in het bos wandelde kwam ik langs deze boom. 

Dit is echt een Halloween-boom, een foto waard.

Maar buiten deze gehavende stam, waar de parasieten bezit van hebben genomen, zag het bos er mooi uit. Prachtige kleuren. Het was ook zo'n typische herfstdag. Veel bewolking, net geen regen, waardoor het bos sterk geurde naar vocht en aarde. Vergankelijkheid, afscheid van het licht.  Dit weekeinde gaat ook de wintertijd in, overgang naar vier maanden duisternis.
Kom op, niet zo somder. Vanmiddag hebben Lonne en ik heerlijk gewandeld en genoten van de mooie herfstkleuren.
Er was toch nog een beetje zomer over, de Lakenvelder koeien liepen nog buiten. Prachtige koeienras is dat. Nog zo oer, slanke gespierde beesten, zoals runderen behoren te zijn. 

1 opmerking:

JUMP!4ART zei

Mooi verhaal meer dan prachtige foto's. Ja ik mis mijn herfstwandelingen wel ... ruikt zo heerlijk en de kleuren voeden je ogen. Maar hier genoten van jouw herfst-ogenblikken. Fijne dag en alvast heel mooi weekend.
Grtjs,Benona