25.7.15

storm buiten, saai binnen

zaterdag, 25 juli 2015

Omdat het buiten uitzonderlijk onstuimig is, zitten we gedwongen binnen en dat is saai. Allerlei werkjes die waren blijven liggen zijn gedaan, alle kranten en tijdschriften gelezen en er is nog geen kans dat we naar buiten kunnen. Je kunt er natuurlijk altijd uit, maar of dat op dit moment prettig en verstandig is? Er raast een storm over onze regio, gepaard met plensbuien, zo hevig dat zelfs de kamerdeuren in huis staan te rammelen (slechte isolatie?) terwijl er geen raam openstaat.
Tot tien uur vanmorgen viel het nog wel mee, dus Lonne (tegen haar zin) lang uitgelaten, zodat ze er voorlopig niet uit hoeft en daar geniet ze duidelijk van. Wat kan dat beest slapen!
Uit voorzorg heb ik alle bakken met eenjarige planten in de schuur gezet, want die schattige vlijtige liesjes en petunia's worden compleet verramponeerd door de storm. Ook de auto heb ik ergens anders gezet: 'mijn' parkeerplek is onder bomen en takken daarvan liggen al her en der. Nu maar hopen dat de natuur tot rust komt, want Lonne wordt wakker.


Om vijf uur hield de regen op, dus wij naar buiten. Er zou vast wel schade zijn, dus nam ik de camera mee om de gevelde bomen te fotograferen! Ze stonden er allemaal nog; wel met aanzienlijk minder takken. Dat wordt voor de plantsoenendienst lastig grasmaaien.


 


Geen opmerkingen: