5.7.13

bomen in de weilanden

vrijdag, 5 juli 2013

Verleden jaar zomer, tijdens een (bijna) hittegolf besteedde ik in mijn blog aandacht aan koeien die in de weilanden in de felle zon staan. Ik legde het aan de Dierenbescherming voor en zij antwoordde dat er nog steeds geen wettelijke regeling is om vee tegen zonnestraling te beschermen. 
Vandaag las ik in de krant dat die wet er ook niet komt. De Partij voor de Dieren had een voorstel ingediend om boeren te verplichten bomen in de wei te planten. Maar VVD en  CDA zijn tegen. Zij vinden het een zaak van de veehouders.
De Partij voor de Dieren wilde ook temperatuurmeting in stallen om oververhitting te voorkomen en een verbod op diertransporten tijdens hete dagen. Alle voorstellen zijn naar de prullenbak verwezen.
 
Vroeger was er een bomen-plant-actie  sinds 2008 over gegaan in de actie Plant je voort.  Hier kan men een certificaat kopen voor het planten van bomen in weilanden.

Een extra zetje vanuit de politiek was toch welkom geweest, want als koeien zelf kunnen kiezen zoeken ze de koelte. Zoals deze bofkonten.

Geen opmerkingen: