29.3.11

Dag van de Hond

Zondag 22 mei 2011 is de Landelijke Dag van de Hond.

De Landelijke Dag van de Hond Dag is een initiatief van de Raad van Beheer. De Raad van Beheer is het overkoepelende orgaan in Nederland voor alles wat met rashonden te maken heeft en voor alle vormen van hondensport.
Tot nu toe waren er veel mooie landelijke initiatieven die aandacht vroegen voor de dieren in onze maatschappij. Voorbeelden hiervan zijn 'Dierendag' op 4 oktober en de jaarlijkse 'Week van het Huisdier'.
Vanaf 2011 heeft de hond, de beste vriend van de mens, daar zijn eigen dag bij!
Het thema voor deze dag is Kind en Hond. Goed omgaan met kinderen hoef je Lonne niet te leren. Kinderen zijn haar leukste speelkameraadjes en ze is altijd lief en voorzichtig met ze. Maar ik heb de vele buurkinderen, die zelf geen honden hebben, wel goed moeten uitleggen wat ze wel en niet met Lonne moeten doen. Nooit over Lon heen hangen, haar niet bij de staart pakken, en ballen nooit naar haar toe, maar van haar weg gooien. En dat soort ogenschijnlijk onbelangrijke dingen. De kinderen houden zich daar heel goed aan en daardoor hebben zij en Lonne veel plezier met elkaar. 

 


Geen opmerkingen: